Președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat - într-o intervenție pentru postul rusesc Rossia 24 - că inițiativa privind crearea unui "coridor verde" pentru retragerea trupelor rusești și munițiilor de pe teritoriul Republicii Moldova este provocatoare.

Igor Dodon nu susține crearea unui culoar verde pentru trupele rusești din regiunea transnistreană, asupra căruia au convenit miniștrii Apărării ai Republicii Moldova și Ucrainei, Anatol Șalaru și Stepan Poltorak.

„Abordarea mea este neschimbată și voi insista asupra oferirii unui statut special regiunii transnistrene. Susțin, în mod deschis, ideea federalizării statului, aceasta fiind singura soluție”. Președintele ales a declarat că, pentru a face anumite acțiuni în acest sens, este nevoie să așteptăm rezultatele așa-numitor alegeri prezidențiale din regiunea transnistreană, care vor avea loc la începutul lunii decembrie. „De la anul viitor începem negocierile pentru a găsi o soluție politică în cazul acestei probleme”, declarat Igor Dodon.

Referindu-se la interacțiunea cu Ucraina, Dodon a subliniat că este pentru relații bune cu vecinii, atât cu Kievul, cât și cu Bucureștiul, însă prima vizită oficială o va avea la Moscova, pentru a rezolva problemele care există pe agenda bilaterală.