Comisia Electorală Centrală anunță recuperarea buletinelor de vot pentru două secții de votare din Portugalia, pierdute acum câteva zile.

Într-o postare video pe pagina de Facebook a Comisiei este prezentată dovada că materialele electorale, inclusiv buletinele de vot, destinate secțiilor de votare nr. 1/382 din or. Lisabona și nr.1/385 din or. Setubal din Republica Portugheză, au fost recuperate.

În conformitate cu prevederile hotărârii CEC nr. 557 din 12.11.2016, valizele diplomatice, ce conțin materialele electorale, vor fi restituite intact, fără a fi desigilate, Consiliului electoral de circumscripție Chișinău.

Comunicatoarea CEC, Rodica Sârbu, a declarat pentru Deschide.MD că, odată cu restituirea materialelor, va fi invitată presa și observatorii pentru a demonstra că valiza nu a fost deschisă.

Amintim că anterior Comisia Electorală Centrală a dispus retipărirea buletinelor de vot pentru două secții de votare din Republica Portugheză, după ce bagajul pentru 2 din cele 4 secții de votare a fost calificat pierdut de către compania aeriană transportatoare.