Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon s-a supărat pe suburbiile Chișinăului care nu l-au susținut duminică pe favoritul său, Ion Ceban. Dodon propune ca suburbiile să nu mai voteze pentru primarul general al capitalei.

Dodon a făcut declarații în acest sens în cadrul unei Ediții Speciale la postul de televiziune NTV Moldova. În opinia șefului statului, locuitorii suburbiilor au mai multe drepturi decât cei din municipiu sau decât cei din alte raioane.

Dodon a menționat că la fel cum locuitorii raioanelor nu aleg președintele raionului ci doar consilierii raionali, așa ar trebui și cei din suburbiile Chișinăului să voteze doar primarul localității și consilierii municipali, iar primarul general să-l voteze chișinăuienii.

Amintim că în 2011, Igor Dodon a pierdut bătălia pentru șefia capitalei în fața lui Dorin Chirtoacă cu largul concurs al suburbiilor care l-au votat masiv pe liberal în defavoarea comunistului.

Și candidații ulteriori ai PSRM, Zinaida Greceanîi în 2015 și Ion Ceban în 2018 au pierdut alegerile, suburbiile fiind cele care au votat preponderent cu candidații de dreapta.