O delegație formată din ambasadori ai țărilor UE, acreditați la Chișinău, între care și ambasadorul României, Daniel Ioniță, a întreprins astăzi o vizită în „capitală” regiunii separatiste – Tiraspol.

Potrivit Novostipmr, „La Tiraspol, la invitația părții transnistrene, a sosit o delegație de ambasadori și alți diplomați ai misiunilor diplomatice acreditați la Chișinău”.

„Din componența ei fac parte diplomați din Rusia, Ucraina, Belarus. Austria. Germania, Franța, Italia, Marea Britanie, Suedia, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Turcia, Bulgaria, România, Letonia și Lituania”, transmite sursa menționată.

Cel mai important moment al evenimentul ar fi familiarizarea diplomaților cu „actualul climat investițional din Transnistria în contextul implementării reformei investituționale din țară”.

Diplomații au vizitat și o serie de obiective culturale din regiune, inclusiv Universitatea „Taras Șevcenko” din Tiraspol și Centrul Limbii și Culturii Ruse.

„Consider că acest eveniment este unul simbolic, deoarece primim o delegație formată din mulți diplomați”, a spus așa-zisul ministru de externe al regiunii, Vitali Ignatiev, în debutul evenimentului.

Sursa precizează că diplomații europeni urmează să viziteze mai multe întreprinderi din regiune, „care au o experiență bogată de conlucrare cu piețele Uniunii Europene”.