Pierderea Maiei Sandu a pus sare pe rana platformiștilor. Aseară, după ce rezultatele scrutinului prezidențial au devenit clare, vicepreședintele Platformei DA, Liviu Vovc, i-a adresat o scrisoare deschisă liderului PAS. El i-a spus Maiei Sandu că membrii organizaţiilor teritoriale ale PAS sunt oameni aroganți, care nu au vrut să meargă la întâlniri cu alegătorii, invocând, de fiecare dată, că ei fac parte din clasa intelectuală. Liviu Vovc i-a mai spus prezidențiabilei pierdante că rezultatul obținut - atât în primul tur, cât și în al doilea - s-a datorat, de fapt, muncii depuse de membrii PPDA, care au fost mult mai activi decât cei ai PAS, inclusiv în regiunile complicate.

Vicepreședintele PPDA mai scrie că membrii săi de partid erau ignorați de echipa Maiei Sandu, eliminându-i de pe listele de observatori, lasându-i fără pachete alimentare și alungându-i din localitățile unde erau planificate întâlniri cu alegătorii. 

Vovc amintește și de procesul de negociere privind desemnarea candidatului comun. El spune că regulile au fost decise doar de Maia Sandu și că ea nu avea nici de gând să se retragă din cursa electorală, chiar dacă Andrei Năstase ar fi avut șanse mai mari decât ea. 

”Fără partid, fără acoperire media, fără NIMIC... pe ce ați contat. Pe Facebook?”, o întreabă retoric Liviu Vovc pe Maia Sandu. 

Pe final, acesta declară, pe propria răspundere, că este ultima dată când își încredințează munca pe mâinile cuiva. Poziția sa a fost susținută de mai multă în lume în comentariile ce au urmat. 

La scurt timp postarea a fost ștearsă, însă redacția Deschide.MD a reușit să-i facă o captură pe care o publicăm mai jos.