Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova James Pettit.

În contextul desfășurării unei noi runde de negocieri în formatul „5+2” ce va avea loc la Roma, Italia în perioada 29-30 mai a anului curent, oficialii au abordat situația actuală din cadrul procesului de negocieri și din cadrul grupurilor de lucru sectoriale. Cu precădere, a fost punctată necesitatea demarării în timpul apropiat a ședințelor grupului de lucru pentru drepturile omului dar și dezvoltarea unei dinamici pozitive în cadrul celorlalte grupuri de lucru.

Totodată, Vicepremierul Cristina Lesnic a remarcat progresul recent înregistrat în cadrul dialogului dintre Chișinău și Tiraspol, specificând că numărul întrevederilor la nivelul experților de profil de pe ambele maluri ale Nistrului a sporit nu numai cantitativ dar și calitativ fiind atestate rezultate palpabile.

La final, Viceprim-ministrul și-a exprimat speranța că în rezultatul negocierilor purtate la runda apropiată a formatului „5+2” se vor crea premise pentru a stimula interacțiunea părților în vederea rezolvării mai multor probleme stringente cu care se confruntă locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.