La secția de votare din orașul Rezina se atestă una dintre cele mai mari prezențe la vot. Este vorba despre o mobilizare fără precedent a cetățenilor moldoveni care locuiesc în regiunea transnistreană. Aceeași situație se atestă la secția de votare din Varnița din apropierea orașului Bender.

În preajma secții de votare din aceste orașe sunt parcate multe mașini cu numere transnistrene. Un utilizator al facebook-ului a postat un anunț în care se vorbește despre organizarea transportului gratuit secțiile de votare pentru cetățenii moldoveni care locuiesc în regiunea transnistreană.

 

Utilizatorul Facebook Sergiu Lupașcu scrie din Rezina: „În Rezina se aduc oameni în masă din Râbnița cu  microbuze. La ieșire din secție li se fotografiază ștampila din fișa insoțitoare a buletinului drept dovadă ca au votat. Se vorbește că primesc pentru asta 300lei” de lei.

Alexandru Barbăroșie scrie din Varnița: „Stimati cetațeni ai R. Moldova, Atentie!!! Așa voteaza cei din Tiraspol si Bender la Varnita sectia devotare Nr. 41 Cum credeți, cu cine ei voteaza? Ei ne vor decide Viitorul? Mobilizare Țară!!! Toți la Vot!!!”.

 

Potrivit CEC, peste 4800 de alegători care îşi au domiciliul în stânga Nistrului şi-au exercitat dreptul la vot până la ora 13.00.