Partidul Liberal Reformator califică rezultatele primului tur al alegerilor anticipat pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău din 20 mai 2018 ca satisfăcătoare pentru partida anti-oligarhică și unionist-proeuropeană, deși aflarea unui reprezentant al coloanei a cincea rusești în topul acestor rezultate trebuie considerat drept un handicap cronic de care o capitală europeană întârzie să se debaraseze, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii politice.

În sensul anihilării acestui handicap rușinos, Partidul Liberal Reformator a încercat în preludiul scrutinului din 20 mai să convingă mai multe partide de pe dreapta să formeze o platformă politică electorală unică. Contracararea planurilor urzite de alianța hibridă, antinațională și antieuropeană, a binomului PDM-PSRM poate avea loc în unitate și conlucrare politică.

Așa cum crearea unui pol mare și puternic nu a reușit din motive care încă trebuie analizate, elucidate și aduse spre cunoașterea publică, Partidul Liberal Reformator a stabilit, dând curs invitației președintelui de onoare al PUN, Traian Băsescu, crearea unei alianțe unioniste cu Partidul Unității Naționale în susținerea candidatului Constantin Codreanu.

Referitor la rezultatele obținute de candidatul unionist, Partidul Liberal Reformator este de părerea că ele au caracter de test și sunt purtătoarele unui imbold puternic în vederea explorării responsabile a filonului electoral, în creștere, unionist-proeuropean.

În acest context general al luptei pentru destinul românesc și european al Republicii Moldova, dar și în situația concretă stabilită ca rezultat al primului tur al alegerilor din 20 mai 2018, PLR cheamă membrii și simpatizanții săi să desfășoare o muncă politică de susținere a candidatului PPDA, Andrei Năstase.

Este necesară o mobilizare consistentă în ziua turului doi din 3 iunie în vederea promovării candidatului anti-oligarhic și proeuropean în funcția de primar general al municipiului Chișinău.