Preşedintele Igor Dodon a condamnat astăzi intimidarea de către poliţie a celor care au protestat la 19 mai împotriva marşului organizat de LGBT. Actuala guvernare trebuia să organizeze marşul pe coridoarele Executivului, în loc să blocheze străzile Capitalei, a observat, cu sarcasm, şeful statului în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută împreună cu preşedintele Organizaţiei Internaţionale pentru Familie, Brian Brawn (aflat într-o vizită la Chişinău).

„Condamn intimidarea de către poliție a celor care au protestat împotriva marșului [LGBT]. Guvernarea trebuia să organizeze acest marș în cele câteva etaje pe care încă le mai are în Guvern, nu să blocheze tot Chișinău din cauza a câtorva zeci de oameni”, a spus Dodon.

Totodată, preşedintele a anunțat că la Congresul Mondial al Familiei, care va avea loc la Chișinău în luna septembrie, vor participa reprezentanți din peste 50 de țări, inclusiv patriarhul Kirill și premierul Vaticanului. Organizarea adunării se va face din banii Congresului respectiv, dar și a Fundației „Primei Doamne”, a cărei dinanțare rămâne un mister. 

„R. Moldova va fi o platformă de discuție despre valorilor tradiționale”, a spus Dodon.

Dodon spune că valorile "netradiționale" ne sunt impuse de către partenerii din Vest, cu girul actualei guvernări de la Chișinău.

Dodon a mai anunțat că pe data de 9 iunie 2018 are programată o vizită de lucru în SUA unde va discuta despre valorile tradiționale.