Vladimir Cebotari, despre cele 2 inregistrări audio publicate înainte de alegeri: Sunt mizerabile!

12:38, 22 Mai 2018

Foto: cotidianul.md

Vicepreședintele Partidului Democrat consideră că apariția în spațiul public a înregistrărilor sau pretinselor înregistrări audio cu câteva zile înainte de alegerile repetate din Chișinău, este un gest mizerabil. El mai spus că formațiunea pe care o reprezintă condamnă astfel de instrumente și îndeamnă lumea la maturitate, pentru a nu cădea în capcana lor.

Inițial, Cebotari a fost întrebat de înregistrarea publicată de postul Jurnal TV în care, în opinia postului de televiziune menționat, sunt dezvăluite aranjamentele care l-au ajutat pe Igor Dodon să ajungă preşedinte cu sprijinul PD.

„Noi nu ne lăsăm atrași în niciun fel de speculații. Pentru noi sunt mizerabile oricare fel de înregistrări care s-ar produce: asunse sau fățișe. Credem că este foarte înjositor pentru toată lumea și batjocoritor gestul celor care folosesc acest tip de instrumente. Noi credem că cetățenii sunt destul de înțelepți să nu se lase prinși în momeala unor astfel de jocuri josnice. Iar cei care fac astfel de josnicii, e problema lor dacă le acceptă sau nu. Este irațional să mai discutăm dacă asemenea înregistrări sunt valabile sau dacă ar fi o făcătură. Noi știm foarte bine cum astfel de lucrurui pot fi și sunt foarte des jonglate în special de unii care le lansează în spațiul public. Haideți să fim maturi, acesta este îndemnul nostru”, a spus Cebotari. 

Ulterior, vicepreșdintele PDM a fost întrebat de discuția interceptată dintre Andrei Năstase și mama sa, despre care a comentat în același spiritul aceleeași convingeri:

„Și această înregistrare ca și celelalte este o mizerie. Acesta lucru este strașnic dacă se întâmplă la noi în republică. Noi trebuie să urmărim cu atenție cine și cu scop le-a folosit, or mai este o logică: când cauți cine a comis o faptă, caută și pe cel care a avut de câștigat în urma acestei fapte. Noi condamnăm orice tip de înregistrări. Când vorbiți că astfel de înregistrări ar putea fi făcute doar de instituțiile statului, aduceți-vă aminte că noi în ultima perioadă am fost martorii mai multor înregistrări în spațiul public care nu au fost făcute de instituțiile statului. Din păcate noi cunoaștem cât de adânc au păstruns unele forțe străine care fac jocuri politice cu actori politici în Chișinău”, a declarat el. 

--- Vom aminti că noi seara, la postul Jurnal TV a fost dată publicității o înregistrare audio care, în opinia postului de televiziune menționat, sunt dezvăluite aranjamentele care l-au ajutat pe Igor Dodon să ajungă preşedinte cu sprijinul PD.

În înregistrare se aude secretatul general al PD, Constatin Botnari, mâna dreaptă a lui Vladimir Plahotniuc, care ar da indicații din birourile PD în legătură cu acțiunile din campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2016.

De cealaltă parte, vineri dimineață, pe adresa electronică a redacției Deschide.MD a parvenit o înregistrare audio în care candidatul comun PAS + PPDA, Andrei Năstase, ar avea o convorbire telefonică cu mama sa, căreia i-ar solicita insistent să vină la lansarea campaniei lui electorale la Chișinău, deși aceasta are 80 de ani și nu știe exact care ar fi trebuit să fie motivul prezenței ei în capitală.

 

× Aboneaza-te la fluxul de stiri Deschide.MD pe telefonul tau mobil
Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER