„Partidul Democrat a luat act de rezultatele alegerilor care au avut loc pe 20 Mai, felicită câștigătorii și le dorește succes celor care mai au în față un tur II”, a declarat pentru Deschide.MD vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari.

Sursa citată a ținut să sublinieze faptul îmbucurător că aproape în toate localitățile în care PD a avut candidați, aceștia au câștigat scrutinul. Este vorba despre comuna Leușeni, satul Nemțeni, comuna Volovița, și comuna Pârlița.

În ceea ce privește scrutinul de la Chișinău, PDM este îngrijorat de o prezență redusă fără precedent, iar „cât ține de turul II, formațiunea se va abține de a-și anunța sprijinul pentru un candidat anume".

„Îndemnăm oamenii să dea dovadă de responsabilitate civică și să meargă la urne pentru a vota reieșind din propriile convingeri și aprecieri", a declarat Cebotari.

Amintim că în șase din cele șapte localități în care duminică, 20 mai, au avut loc alegeri locale noi, primarii au fost aleși din primul tur. În municipiul Bălți, potrivit datelor preliminare, alegerile au fost câștigate de către candidatul Partidului Politic Partidul Nostru, Nicolai Grigorișin, iar în comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei a câștigat alegerile candidata Partidului Șor, Marina Tauber.

În celelalte localități, învingători au ieșit candidații Partidului Democrat. Informațiile au fost comunicate pentru IPN de către șeful interimar al Serviciului de comunicare CEC, Corneliu Pasat.

În comuna Leușeni, raionul Hâncești, cele mai multe voturi, 90,79%, le-a acumulat Ion Dragan, candidatul PDM, care a concurat cu Ion Bujeac de la PSRM.

În satul Nemțeni, raionul Hâncești, cele mai multe voturi, 82,58%, le-a acumulat Maria Ghițu, candidat PDM, care a concurat cu Timofei Sindilă de la PSRM.

Învingător în comuna Volovița, raionul Soroca, a ieșit Ghenadie Nitrean, candidat PDM, cu 79,36%, învingându-l pe Alexandru Cerchez de la PSRM.

În comuna Pârlița, raionul Ungheni, a câștigat Stanislav Babuțac, candidat PDM – 85,61%, având-o drept concurentă pe Galina Andriuța de la Partidul Politic Platforma Demnitatea și Adevăr.