Taberele se adună îm jurul candidaților care vor cere votul chișinăuienilor în turul al doilea al alegerilor pentru funcția de primar al capitalei.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook,  vicepremierul pentru integrarea europeană, Iurie Leancă, președinte al Partidului Popular European din Moldova precizează că formațiunea pe care o conduce nu a desemnat un candidat la funcția de primar general al capitalei „pentru a nu fragmenta dreapta pro-europeană.

Iurie Leancă se afirmă pro-european și, ca urmare, vicepremierul precizează că „rămânând consecvenți poziției noastre, pentru a evita preluarea conducerii capitalei de forțe ostile parcursului european al Republicii Moldova și urmare a deciziei Biroului Permanent al PPEM de astăzi, alături de primarii și consilierii din mun. Chișinău, exprim sprijinul echipei noastre pentru candidatul Andrei Năstase.

ppAmintim că tot azi, sprijin pentru Andrei Năstase și-a exprimat liderul PUN, Anatol Șalaru și fostul candidat la funcţia de primar al capitalei, Valeriu Munteanu.

 

 

ppÎn urma scrutinului de ieri, 20 mai, din Chișinău,  candidatul PSRM, Ion Ceban, și candidatul PPDA susținut de PAS și PLDM, Andrei Năstase, se vor bate în turul II pentru a accede la funcția de primar al capitalei.