Vicepreședintele Parlamentului R. Moldova, Valeriu Ghilețchi, a venit cu o reacție la rezultatele primului tur al alegerilor pentru funcția de primar al Chișinăului.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, membrul Grupului Popular European din Parlamentul de la Chișinău consideră că „unificarea tuturor forțelor pro-europene în jurul lui Andrei Năstase reprezintă șansa de a păstra capitala pe făgaș european după turul 2 al alegerilor din mun. Chișinău.”

Valeriu Ghilețchi apreciază că situația din capitală este la răscruce, motiv pentru care este nevoie de responsabilitate și maturitate în abordare, „lăsând la o parte rezervele sau divergențele pe care le avem ca și actori politici.” 

„Aceste lecții, pe care ni le dă azi electoratul, trebuie să ne facă să coborâm de pe baricadele fratricide și să ne concentrăm energia spre conlucrare și o luptă onestă de idei pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor noștri, a mai scris Vașeriu Ghilețchi.

Vicepreședintele Parlamentului speră ca Andrei Năstase să înțeleagă importanța dialogului și consideră că „pasul în sprijinul candidatului pro-european trebuie să genereze un pas reciproc îndreptat spre conlucrarea și consolidarea tuturor forțelor pro-europene.”

Doar așa vom învinge pe 3 iunie în Chișinău și ulterior în toamna acestui an în toată Republica Moldova!”, conchide Valeriu Ghilețchi.

ppAmintim că în urma scrutinului de ieri, 20 mai, din Chișinău,  candidatul PSRM, Ion Ceban, și candidatul PPDA susținut de PAS și PLDM, Andrei Năstase, se vor bate în turul II pentru a accede la funcția de primar al capitalei.