Cel de-al treilea "coş" - vizând probleme de ordin instituţional şi politic - "nu trebuie deschis", susţine liderul separatist de la Tiraspol Vadim Krasnoselski, în ajunul şedinţei de la Roma în formatul 5+2. În opinia sursei citate, niciuna din părţi nu e pregătită să negocieze astfel de chestiuni.

„Nu trebuie să deschidem coșul trei pentru a vorbi despre reglementarea politică. Nimeni nu este pregătit pentru aceasta. Noi avem o cale fixă spre independență, recunoaștere, iar în cele din urmă, integrarea în Rusia”, susține Krasnoselski.

Acesta spune că respectiva „cale” este susținută de către locuitorii regiunii transnistrene, dovadă referendumul din 2006.

ssssssssssssssssAmintim că următoarea ședință în formatul „5+2” va avea loc pe data de 29-30 mai la Roma. Potrivit autorităților moldovene, „în cadrul rundei în cauză urmează a fi trecute în revistă realizările obținute de către Chișinău și Tiraspol în procesul de implementare a angajamentelor stabilite în așa-numitul pachet Berlin plus, precum și alte subiecte de actualitate de pe agenda procesului de negocieri”. 

Recent, reprezentantul Ministerului rus de Externe pentru regiunea transnistreană, Serghei Gubarev, a fost la Tiraspol unde a dat instruicţiuni pentru noua reuniune în formatul „5+2” din capitala Italiei. Detalii AICI.