Apropierea alegerilor pentru primăria capitalei a dus lupta politică la un alt nivel. Noile arme folosite sunt înregistrări audio, care se constituie în adevărate lovituri sub centură, prin care fiecare tabără încearcă să dovedească că cealaltă este compromisă.

Astfel, aseară, la postul Jurnal TV a fost dată publicității o înregistrare audio care, în opinia postului de televiziune menționat, sunt dezvăluite aranjamentele care l-au ajutat pe Igor Dodon să ajungă preşedinte cu sprijinul PD.

În înregistrare se aude secretatul general al PD, Constatin Botnari, mâna dreaptă a lui Vladimir Plahotniuc, care ar da indicații din birourile PD în legătură cu acțiunile din campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2016.

De cealaltă parte, în această dimineață, pe adresa electronică a redacției Deschide.MD a parvenit o înregistrare audio în care candidatul comun PAS + PPDA, Andrei Năstase, ar avea o convorbire telefonică cu mama sa, căreia i-ar solicita insistent să vină la lansarea campaniei lui electorale la Chișinău, deși aceasta are 80 de ani și nu știe exact care ar fi trebuit să fie motivul prezenței ei în capitală.

Amintim că alegerile pentru primăria Chișinău vor avea loc pe 20 mai. În cursa electorală sunt înscriși 11 candidați.