Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, îi îndeamnă pe candidații PUN, Constantin Codreanu și PL, Valeriu Munteanu, să se retragă în favoarea candidatului comun al PAS și PPDA, Andrei Năstase.

"Înțelegem că în această bătălie nedreaptă trebuie să fim uniți. Divizați, dezbinați și supărați unii pe alții, nu putem să reușim. Noi am ales unitate în loc de divizare. Am ales cooperare în loc de dezbinare. Dumneavoastră, prin maturitate și responsabilitate îi puteți opri pe candidații lui Plahotniuc și Dodon. (...) Vin cu un îndemn către candidații care își declară sprijinul pentru aspirațiile europene ale Republicii Moldova, care își declară sprijinul pentru obiectivul de a elibera orașul și țara de sub controlul hoților. Haideți să facem echipă comună. Domnule Munteanu, domnule Codreanu, alăturați-vă eforturilor noastre. Faceți apel la susținătorii dumneavoastră să voteze pentru candidatul care are șanse reale să învingă candidații oligarhiei", a declarat Maia Sandu. 

Răspunsul lui Constantin Codreanu la îndemnul Maiei Sandu al nu s-a lăsat așteptat prea mult. Într-o postare pe Facebook, candidatul PUN scrie:

"Am văzut mesajul Maiei Sandu.

Prima parte a răspunsului meu: “Uneori, pierzi războiul, dar câștigi pacea”.

Va urma și partea a doua."

Într-o conferință de presă organizată de ex-primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a spus că nu-și dorește ieșirea din cursă a lui Constantin Codreanu, făcând referire la contestația depusă de PSRM pe numele PUN. "Lăsați-l să rămână în cursă, să vedem în final care este mai bun", a explicat Chirtoacă.

Chirtoacă a venit și cu un răspuns la îndemnul Maiei Sandu: "Poftim, veniți Dvs., doamna Maia, împreună cu Andrei Năstase; vin eu împreună cu Valeriu Munteanu la o dezbatere unde doriți Dvs. Deși ar fi corect să vină toți candidații. Noi nu ne băgăm în "bucătăria" nimănui", mai adaugă Dorin Chirtoacă.

Valeriu Munteanu a reacționat pe pagina lui de Facebook la apelurile anterioare de retragere a candidaturii lui în favoarea lui Năstase. 

"Domnilor, voi nu vă dați seama cât sunteți de nevolnici? 

Păi, dacă eu sunt atât de mic și neputincios cum spuneți voi, cât de slab trebuie să fie candidatul vostru, încât are nevoie de voturile mele ca să nu se facă de râs la aceste alegeri?

Cât de neputincios e candidatul vostru, încât i-am luat eu - care aș fi așa cum mă descrieți voi - voturile de care ar avea nevoie?
Cât de neputincios e candidatul acesta că ajunge să cerșească voturile mele, el care, de bun ce este, a făcut praf toată „zestrea” de voturi ale Maiei Sandu și nu poate lua din ele nici măcar o zecime, chiar dacă îl plimbă președinta PAS de mână ca pe un școlar repetent și incapabil.", a scris Munteanu.

În intervențiile lor, atât Dorin Chirtoacă, cât și Maia Sandu, îi îndeamnă pe toți chișinăuienii să iasă la vot pe 20 mai.