Nu este o persoană coruptă, nu a furat niciodată şi ştie cum să lichideze corupţia din Primărie. Declaraţiile îi aparţin candidatului PNL la funcţia de primar general al Chişinăului, Alexandra Can, oferite în cadrul unui interviu pentru IPN.

“Sunt o persoană cu multă experiență, dar sunt tot mai nemulțumită de câtă minciună este răspândită în jur în acești ani – totul pentru a acoperi intențiile și acțiunile de jefuire neîncetată a societății. Pentru că pretutindeni unde am lucrat am făcut doar ordine și am obținut dezvoltare, sunt singurul candidat care ar putea servi drept liant între categoria de tineri care au dezamăgit și altă categorie de tineri care urmează să vină și pe care nu ne-o dorim să fie ca cea de după 2009. Eu nu sunt o persoană coruptă, nu am furat niciodată, știu cum să lichidez corupția din Primărie și am ajutat multă lume.“

Alexandra Can susţine că merită ca alegătorii să-i ofere votul pe 20 mai, deoarece, potrivit ei, “experienţa ei este însoţită de onestitate”.

“În plan politic, eu, Alexandru Can, am participat la procesul politic luptând în tabăra reformatoare, liberală, proeuropeană și proromânească. Ca membru al PNL, am participat la campanii electorale. În 2009 am fost nominalizată de echipa MAE-PNL pentru funcția de premier. (…) Mi-am oferit mereu expertiza de bun manager și tinerilor veniți intempestiv în unele funcții, prea complexe pentru ei. Am promovat femeile și tinerii, i-am sprijinit mereu pe reprezentanții vârstei a treia.”

Candidatul PNL susţine că poate fi un liant al societăţii, al reprezentanţilor diferitelor etnii care au încredere în ea.

“În calitate de candidat la funcția de primar general al Chișinăului, pot fi o verigă între tinerii, care au condus cu dificultăți orașul, și tinerii care vor veni în a doua etapă a manifestării lor, ca o nouă clasă politică. Am calități diplomatice, de lider, desfășor o intensă cooperare pe linie profesională asociativă. Am sprijinitori din rândul europarlamentarilor și foarte multe relații cu profesioniști și administratori din primul stat românesc.”

Interviul integral poate fi citit pe site-ul agenţiei IPN