Candidatul PUN Constantin Codreanu la Primăria Chişinău, despre zvonurile care îi incriminează o asociere cu Renato Usatîi: În 2015, l-am invitat la o dezbatere despre re-Unire la TV7.

Într-o postare pe Facebook, Codreanu explică în ce context a dat mâna cu preşedintele Partidului Nostru, Renato Usatîi.

El spune că de fapt este vorba despre nişte dezbateri TV la care Codreanu l-ar fi invitat pe Renato Usatîi în 2015. Este vorba de emisiunea cu Natalia Morari la postul de televiziune TV7, pe atunci. Codreanu i-a scris pe Facebook despre dezbaterile în care ar vrea să participe cu el, însă acesta nu a primit niciun răspuns. Mai târziu, în drum spre agenţia Info Prim Neo, pentru a participa la o conferinţă de presă, Codreanu îl întâlneşte pe Usatîi la un marş organizat de acesta pe bulevardul Bănulescu-Bodoni din Chişinău. 

"Fără a mai ezita, merg direct spre el, conștient că suntem live pe privesc.eu. M-am asigurat că sunt surprins cum îi strâng mâna ca să pot spune public, ulterior, că l-am invitat (așa cum i-am invitat în repetate rânduri pe socialiștii lui Dodon) la o dezbatere despre ReUnire. Și dacă ar fi refuzat, să spun că îi este frică și să creăm o mică vâlvă în acest sens.", explică Codreanu. 

Ulterior, Constantin Codreanu i-a trimis un mesaj Nataliei Morari prin care o anunţa că Usatîi a acceptat participarea la dezbatere. 

"I-am trimis un SMS Nataliei Morari în care i-am spus că Renato a acceptat. Îmi pare rău. Nu mai am telefonul de atunci pentru a proba SMS-urile trimise. Urma să organizăm dezbaterea la TV7. Dar, între timp, presiunile lui Plahotniuc asupra lui Usatîii s-au întețit și acesta a plecat la Moscova. Ulterior, nu a mai acceptat niciun fel de dezbatere."

În aceeaşi postare, Codreanu lasă să se înţeleagă că ar deţine informaţii despre contracandidaţii lui, prin care i-ar ataca, dar n-o va face. 

"Sunt înregistrări video cu unul dintre cei care se pretinde mare familist și care este surprins cum își consumă trăirile sufletești și, mai ales, fizice cu un membru al organizației de tineret al partidului. Am primit informații privind un alt concurent care suferă acut de mania jocurilor de noroc și care a fost dus de colegii de partid în repetate rânduri la psihoterapeut pentru a fi ajutat. Am informații și despre trei dosare penale ale unui concurent electoral, în care este direct implicată și o rudă cu poziții înalte a acestuia. Etc., etc., etc. Nu voi publica aceste informații compromițătoare și le-am interzis și colegilor care au acces la ele să o facă. Vreau un alt fel de politică! Vă asigur că putem face și o alt fel de politică! Vreau să fim politicieni la care cetățenii să se uite cu respect și încredere!", conchide Constantin Codreanu.

Candidatul a ataşat şi poze corespunzătoare care ar dovedi veridicitatea celor scrise.