Se încing spiritele între candidați pe ultima sută de metri a campaniei electorale. Liberalul Valeriu Munteanu susţine despre concurentul său la funcţia de primar al Chişinăului, Andrei Năstase, că ar fi "într-o profundă criză de idei", dovadă că "începe să spună poezii" şi foloseşte cuvinte cu sens impropriu.

Într-o notă publicată pe pagina sa de Facebook, Munteanu a comentat o postare anterioară a lui Năstase, la care acesta din urmă a atașat poezia „Învingătorii”, de Ana Blandiana, cu un comentariu vădit electoral:

„După ce scrie o postare pe FB - la care a trudit toată echipa lui de campanie! - care se vrea intelectuală și profundă, dă cu bâta în baltă de parcă ar fi la o dezbatere televizată pe probleme administrative. După ce ne invită să citim poezia Învingătorii de marea poetă Ana Blandiana, concluzionează doct: Suntem proscriși să fim învingători!”.

"Proscris" neavând sensul de "hărăzit", cum rezultă din subtextul afirmaţiei candidatului DA (din al cărui anturaj, apropo, fac parte şi oameni de notorietate în domeniul jurnalismului şi deci, prezumptiv, la curent cu accepţiile noţiunii de proscris), Munteanu îi recomandă, pe bună dreptate, contracandidatului său Andrei Năstase să facă bine şi să consulte Dicționarul Explicativ al Limbii Române:

„Dragă Andrei Năstase, înainte de a folosi cuvinte pe care nu le înțelegi, există un instrument folositor care se numește DEX. Proscris înseamnă cu totul altceva decât ai scris tu acolo. Înseamnă chiar pe dos! Adică interzis, exilat, oprit, surghiunit, condamnat la moarte

În cele din urmă, totuşi, Munteanu îi consimte lui Andrei Năstase că are dreptate: acestuia, de bună seamă, îi este „interzis” să fie învingător.