Comisia Electorală Centrală a respins o contestație a Partidului Acțiune și Solidaritate prin care formațiunea atrage atenția asupra încălcării regulamentului de finanțare a campaniei electorale de către PSRM.

PAS susține că, la 13 aprilie curent, socialiștii au depus la CEC un raport în care se arată că a virat 955 de mii de lei în contul „Fond electoral” al partidului.

Astfel, PAS declară că suma idicată de către PSRM a depășit plafonul viramentelor financiare stabilite în Codul Electoral pentru donațiile din partea persoanelor fizice și juridice.

„Prin urmare, PSRM,fiind persoană juridică, a încălcat prevederile Codului Electoral, acceptând o donație pentru sine însuși mai mare decât plafonul stabilit de lege”, se menționează în contestația depusă de către PAS la CEC.

Prezent la ședița CEC-ului, reprezentantul PSRM a spus că partidele politice au un statut special, nu sunt persoane juridice cu scop lucrativ și că un partid politic poate vira pe contul său o asemenea sumă, cu condiția prezentării unui raport în acest sens.

Din motive necunoscute, la ședința CEC-ului n-a fost prezent niciun reprezentat al PAS care să-și susțină contestația.

Astfel, Comisia Electorală Centrală a hotărât că suma virată de către PSRM nu depășește limita permisă de legislație.

Contestația PAS a fost declarată neîntemeiată și respinsă.