Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă îi transmite felicitări lui Dodon: „Și-a tras o nouă funcție, cea de observator pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică”.

Într-o postare pa pagina sa de Facebook, Leancă susține că conferirea R. Moldova a statutului de observator în cadrul uniunii respective nu are nicio implicație juridică.

„E doar o mostră de politicianism cras din partea lui Dodon. Dânsul continuă acțiunile de prejudiciere a intereselor naționale ale statului nostru, creând confuzie privind obiectivele reale de politică externă și internă ale Republicii Moldova”, susține vicepremierul.

Iurie Leancă l-a îndemnat pe Dodon să negocieze cu „prietenii săi de la Kremlin” în vederea respectării de către cei din urmă a angajamentelor ce țin de conflictul transnistrean și a discriminării producătorilor noștri de către autoritățile ruse.

„Aderarea la Spațiul Comun Aerian al UE, a dus la ieftenirea biletelor și la creșterea destinațiilor pentru cetățenii Republicii Moldova. Regimul liberalizat de vize a permis cetățenilor noștri dreptul de a călători liber în UE. Acordul de liber schimb cu UE a permis vinderea producției noastre pe una dintre cele mai mari pieți din lume, etc.Ce beneficii concrete au cetățenii noștri în urma declarației referitoare la noua voastră funcție, de ”velikii” observator a Uniunii Eurasiatice?”, se întreabă Leancă.

ssssssssssssssssAmintim că astăzi Partidul Democrat a criticat dur obținerea acestui statut fără girul conducerii de facto a R. Moldova și a spus că Igor Dodon a făcut declaraţii în acest ca persoană fizică, nu ca reprezentant al statului nostru. 

De asemenea, amintim că experții economici din R. Moldova susțin că statul de observator pe care l-a obținut R. Moldova în cadrul Uniunii Eurasiatice - și cu care se laudă Igor Dodon - nu va oferi avantaje economice statului nostru nici cât un vârf de ac!