Acceptarea R. Moldova în calitate de observator în cadrul Uniunii Eurasiatice „nu este decât un cal de bătaie electoral pentru PSRM în viitoarele alegeri parlamentare”. Opinia îi aparține liderului PAS Maia Sandu și a fost exprimată într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Dodon exploatează în continuare clivajul etnico-lingvistic și nostalgiile oamenilor pentru trecut, dar fără succes, căci Uniunea Euroasiatică este un proiect eșuat din punct de vedere economic”, susține Sandu.

Liderul PAS mai spune că această uniune este se confruntă în interior cu o mulțime de probleme.

„Această Uniune este bântuită de război comercial între membrii săi, care ar părăsi această structură, dacă ar avea o alternativă și dacă ar putea înfrunta mânia Kremlinului”, spune aceasta.

Maia Sandu susține că acestei uniuni îi sunt străine „libertățile democratice și statul de drept, iar Republica Moldova nu-și mai dorește revenirea la URSS, oricât de mult ar visa Putin și clovnul său de curte Dodon”.

De asemenea Maia Sandu aduce mai multe argumente conform cărora modelul european de dezvoltare este cel de care are nevoie R. Moldova.

„E nu a declarat embargou produselor din Moldova, nu alimentează separatismul din Transnistria, nu ne șantajează cu livrarea produselor energetice la un preț mai mare decât cel de piață. Dimpotrivă, UE ne-a deschis larg piața cu cea mai mare putere de cumpărare din lume și ne ajută să ne ajustăm standardele de calitate la rigorile acestei piețe. UE contribuie semnificativ la măsurile de consolidare a încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului. UE finanțează interconectarea energetică a Moldovei prin intermediul României. Prin toate aceste măsuri, UE contribuie direct la îmbunătățirea nivelului de trai și la fortificarea suveranității Republicii Moldova”, mai adaugă Sandu.

Amintim că astăzi Partidul Democrat a criticat dur obținerea acestui statut fără girul conducerii de facto a R. Moldova și a spus că Igor Dodon a făcut declaraţii în acest ca persoană fizică, nu ca reprezentant al statului nostru.

ssssssssssssssDe asemenea, amintim că experții economici din R. Moldova susțin că statul de observator pe care l-a obținut R. Moldova în cadrul Uniunii Eurasiatice - și cu care se laudă Igor Dodon - nu va oferi avantaje economice statului nostru nici cât un vârf de ac!