Dezbateri încinse, în care dimensiunea inter-etnică este adusă în discuție, au loc și în campania electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți.

La întâlnirea electorală organizată de Promo-Lex, candidatul Partidului Unității Naționale pentru orașul din nordul R. Moldova, Sergiu Burlacu, a fost provocat pe tema inter-etnică de către Alexandr Nesterovschi, reprezentatul candidatului socialist Usatîi.

Sunteți sigur că merită să candidați într-un oraș în care unioniștii nu sunt tolerați?”, a întrebat reprezentantul socialist.

Candidatul PUN a răspuns cu referiri la dimensiunea multietnică și multiculturală a Bălțiului.

„Este un oraș multietnic și multicultural, inclusiv fiecare etnie are dreptul de a se regăsi într-o localitate. Asta ne spune Constituția, avem drept la libera exprimare”, a spus Sergiu Burlacu.

Mai mult decât atât, candidatul PUN l-a acuzat pe socialist de tendințe totalitariste, precizând că bălțenii nu trăiesc în Evul Mediu.

Dumneavoastră vreți să treceți democrația într-un totalitarism și un regim autoritar. Îmi pare rău, dar nu o să vă reușească pentru că bălțenii nu trăiesc în Evul Mediu și ei au capacitatea de a se informa corect și văd unde le stă perspectiva”, a specificat Sergiu Burlacu.

Amintim că, în urma demisiei lui Renato Usatîi, pe 20 mai, locuitorii din Bălți sunt așteptați la urne pentru a-și alege primarul.