Domeniul gospodăririi locativ-comunale din Chișinău se confruntă cu grave probleme, începând de la dotarea tehnică și capacitatea de reacție a subdiviziunilor specializate și terminând cu condițiile de activitate ale angajaților. De această părere este candidatul PSRM la alegerile locale din Chișinău, Ion Ceban, care își propune să redreseze situația din domeniu odată ce va deveni primar al capitalei, transmite IPN.

Ion Ceban spune că va lansa o amplă inventariere în domeniul gospodăririi locativ-comunale, iar în paralel va efectua auditul fiecărei întreprinderi din domeniul respectiv. Din cele 23 de întreprinderi, dintre care majoritatea sunt în insolvabilitate, vor rămâne cinci, care să demonstreze eficiență în domeniu.

O direcție prioritară va fi și dotarea tehnică corespunzătoare a întreprinderilor respective, susține candidatul PSRM. „Evident, nu putem vorbi doar despre eficientizarea activității întreprinderilor, făcând abstracție de cei ce muncesc în cadrul lor. Considerăm absolut real ca, după reforma în acest domeniu, să identificăm posibilitatea de a majora salariile angajaților. De asemenea, ne propunem să-i asigurăm cu tichete de masă”, susține Ion Ceban.

Pentru a atrage tineri specialiști în domeniul gospodăririi locativ-comunale din Chișinău, candidatul la Primărie spune că va veni cu propuneri privind asigurarea lor cu spațiu locativ, dacă nu pentru totdeauna, cel puțin pe durata aflării în serviciu.