Indiferent de rezultatele alegerilor prezidenţiale de duminică, 13 noiembrie, Republica Moldova îşi va continua calea spre Uniunea Europeană. Declaraţii în acest sens a făcut într-un interviu pentru Agenţia internaţională Reuters prim-vicepreședintele Partidului Demorat , coordonator al Alianței de Guvernare, Vlad Plahotniuc.

„Indiferent de rezultatul alegerilor, suntem convinși că vom fi în măsură să menținem atât stabilitatea, cât și calea geopolitică a țării, și anume integrarea în UE”, a declarat Vlad Plahotniuc, transmite IPN.

Potrivit lui, „brandul european revine”, iar acesta va juca rolul unui zid de apărare împotriva încercărilor a liderului socialist Igor Dodon, actualmente unul din cei doi candidaţi la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, de a atrage din nou Moldova pe orbita Moscovei, prin abrogarea Acordului de asociere cu UE pe care Chișinăul l-a semnat în 2014.

Plahotniuc mai spune că percepțiile negative despre el niște minciuni răspândite de adversarii săi, după ce acesta a intrat în politică.

„Până la acel moment, sincer nu exista nici măcar un zvon pe piață despre mine că aș fi mâncat copii la micul dejun", a spus Plahotniuc, un entuziast bronzat, în vârstă de 50 de ani, care face judo și haltere şi care supraviețuiește dormind doar 3-4 ore pe zi.

În cadrul aceluiaşi interviu, Vlad Plahotniuc şi-a anunţat disponibilitatea de a se retrage în business după ce în Republica Moldova se va instaura o atmosferă de stabilitate sigură.

Reuters precizează că, după grave crize politice şi economice, pe fundalul scandalurilor de corupţie, Republica Moldova își revine. „Economia și-a revenit și este în creștere, după o scădere de 0,5 la sută în 2015. Inflația s-a redus, iar FMI, a aprobat, luni, un nou Memorandum în valoare de 179 de milioane de dolari”, scrie Agenţia.