Maia Sandu, dezminte informația lansată de Igor Dodon precum că ar fi semnat o circulară prin care a cerut transferul conturilor instituțiilor de învățământ la Banca de Economii din Moldova. Potrivit ei, semnătura este al unui viceministru al Educației, pusă la solicitarea Cancelariei de Stat, iar în momentul în care a aflat, a anulat-o.

„Semnătura de aici nu este a mea. Este a unui viceministru. Colegul meu a pus-o la indicația Cancelariei de Stat, iar în momentul în care am aflat, am anulat-o. Această circulară a fost anulată și iarăși Igor Dodon nu se informează", a declarat Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, prezidențiabila a difuzat o dezmințire a lui Traian Băsescu în care cel din urmă spune că a fost o confuzie când a decarat că liderul PAS i-a promis Victoriei Nuland că Unirea va avea loc până în 2018.

Amintim că Igor Dodon a lansat un nou atac electoral împotriva contracandidatei sale Maia Sandu. Liderul PSRM a făcut publică o scrisoare semnată de ex-ministrul Educației, prin care cea din urmă cerea instituțiilor de învățământ superior să-și transfere conturile la BEM, după patru luni de la privatizarea băncii de către Ilan Shor.

"În luna august, 2013, BEM a fost privatizată de Ilan Shor împreună cu Vlad Filat, iar în decembrie 2013, Maia Sandu poruncește la toate instituțiile de învățământ să-și transfere conturile la această bancă. Uitați-vă semnătura ei", a declarat Dodon în cadrul unei conferințe de presă arătând public documentul respectiv.