Președintele PUN, Anatol Șalaru, anunță că deține probe care confirmă că Partidul Shor este finanțat din Rusia. Prin urmare, cei de la PUN au cerut CEC-ului să excludă din campania electorală candidatul acestei formațiuni.

„Vreau să vă vorbesc despre imixtiunea Rusiei în alegerile din R.Moldova. De multe ori s-a vorbit despre acest lucru, dar eu astăzi vreau să vă aduc dovezii”, a declarat Anatol Șalaru. 

Pe data de 4 mai, Alexei Evseev, cetățean al Federației Ruse acordă un împrumut bănesc în valoare de 200.000 MDL întreprinderii "AirKlassika Group SRL" în baza contractului de împrumut din 3 mai, 2018. În aceeași zi, "AirKlassika Group SRL" depune suma împrumutului primit - în mărime de 200.000 MDL - pe contul său de decontare și acordă, prin intermediul transferului bancar, împrumut bănesc în sumă de 200.000 MDL întreprinderii „Air Clasica” SRL în baza contractului de împrumut din 4 mai, 2018. 

Notă: 50% din acțiunile "AirKlassika" sunt deținute de Întreprinderea Federală de Stat de pe lângă administrația prezidențială a Federației Ruse  - „ЦЕНТР ФИНАНСОВОГО И ПРАВОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ”. 

Tot pe 4 mai, suma de 200.000 este transferată în calitate de donație bănească pe contul electoral al partidului Shor. Destinația Plății: pentru concurentul electoral Reghina Apostolova. 

În aceeași zi, suma donației primite este transferată de către Partidul Shor la conturile următorilor agenților economici:

TV-Comunicații SRL (RTR Moldova) - 90.000 MDL.

IPNA Teleradio-Moldova (Moldova 1) - 90.000 MDL

Radio Plai SRL - 10.000 MDL

Destinația plăților - plasarea publicității cu caracter electoral pentru candidatul Reghina Apostolova.

Președintele PUN a cerut CEC-lui excluderea candidatului înaintat de Partidul Shor în cursa electorală pentru Primăria Chișinău. 

Șalaru se declară convins că pe baza aceleași scheme este finanțat și Partidul Socialiștilor. Prin urmare, el a cerut CEC-lui să facă o investigație a fluxurilor financiare a partidelor participante la alegeri.