Astăzi este ultima zi în care concurenții electorali pot face agitație electorală. Igor Dodon și Maia Sandu au încă puțin pentru a încerca să convingă alegătorii să-i susțină în cadrul scrutinului din 13 noiembrie.

De precizat că, potrivit Codului Electoral, agitaţia electorală este strict interzisă în ziua alegerilor şi în cea precedentă.

În aceste zile nu se permite desfăşurarea/reflectarea activităţilor/materialelor cu tentă de agitaţie electorală şi nici apariţia candidaţilor la emisiuni televizate sau radiofonice. De asemenea, concurenții electorali nu pot efectua virări în/din contul cu mențiunea ”Fond electoral”.

Continuarea agitaţiei electorale în zilele menţionate de către mass-media, concurenţii electorali şi cetăţeni e considerată drept contravenţie administrativă şi se sancţionează cu amendă de la 10 la 20 de unităţi convenţionale, pentru persoanele fizice, şi cu 40 la 50 de unităţi convenţionale, în cazul candidatului electoral.

Amintim că, în urma scrutinului din 30 octombrie, în turul II al alegerilor prezidențiale au ieșit liderul PSRM, Igor Dodon, și liderul PAS, Maia Sandu.