Membrii Partidului Socialiştilor au organizat o conferinţă de presă în care au prezentat principalele realizări ale candidatului la preşedinţie Igor Dodon în anii când a fost ministru al economiei. Printre cele mai importante realizări socialiştii au numit „creşterea Produsului Intern Brut cu 7% şi majorarea salariilor cu 22%”, transmite IPN.

Alte realizări menţionate de socialişti sunt: „creşterea pensiilor cu aproape 18%, creşterea importului şi exportului cu 18%”. De asemenea, potrivit membrilor PSRM, „în anul 2008 datoria externă publică era de 15% din PIB, pe când în 2015 a constituit 26%, iar investiţiile străine directe atunci au fost de 711 milioane de dolari, comparativ cu 229 milioane în 2015”.

Totodată, socialiştii susţin că în perioada în care Igor Dodon a fost ministru al economiei au fost create aproape o mie de întreprinderi.

Referindu-se la activitatea contracandidatei lui Igor Dodon, Maia Sandu, în perioada cât a fost ministră a educaţiei, socialiştii au spus că „a scăzut cu circa 200 numărul instituţiilor de învăţământ, s-a redus serios numărul de cadre didactice, iar bursele studenţilor au crescut semnificativ”. Potrivit socialistului Ion Ceban, liderul fracţiunii PSRM în Consiliul Municipal Chişinău, în anii 2011-2015 din sistemul de învăţământ au plecat aproape 10 mii de învăţători şi profesori.