Ministerul de Externe al Federației Ruse și-a exprimat speranța că organizațiile internaționale vor reacționa la interdicția de intrare pe teritoriul Republicii Moldova aplicată pe numele jurnalistului rus Igor Korotcenko.

Șefa departamentului relații cu presă al MAE rus, Maria Zaharova, a declarat că interdicția de intrare pe teritoriul Republicii Moldova aplicată față de redactorul-șef al revistei „Apărarea națională”, Igor Korotcenko, este o încălcare gravă a principiilor democratice europene, în special a dreptului la libera exprimare, transmite TASS

„Am aflat ieri că autoritățile din Republica Moldova i-au interzis jurnalistului rus Igor Korotcenko să intre în republică fără a oferi explicații. Noi apreciem acest gest drept o confirmare a practicii discriminatorii aplicată în ultimul timp de Chișinău față de mass-media rusești”, a declarat Maria Zaharova.

„Utilizarea acestor metode în lupta cu jurnaliștii ruși nu pot fi concepute altfel decât o încășcare flagrantă a principiilor democratice europene, în special din domeniul dreptului la libera exprimare. Din păcate, observăm că autoritățile moldovene au devenit susținători înflăcărați ai politicii discriminatorii față de mass-media rusești”, a menționat Zaharova.

Diplomatul și-a exprimat speranța că gestul autorităților moldovene nu va rămâne neobservat din partea structurilor internaționale de profil și în primul rând din partea reprezentanților OSCE responsabili de libera exprimare.

Amintim că Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a confirmat interdicția de intrare pe teritoriul republicii pentru jurnalistul rus Igor Korotcenko, redactorul-șef al revistei „Apărarea națională”.

Korotcenko a declarat mai devreme pentru RIA Novosti că autoritățile moldovene i-au interzis intrarea în Republica Moldova până în anul 2030 și l-au privat de posibilitatea de a participa la întâlnirile cu experții și politologii locali.