Aflat la Bruxelles, acolo unde va participa la cea de-a patra reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu șefa diplomației Uniunii Europene, Frederica Mogherini

Așa cum reiese dintr-o postare pe pagina de Facebook a lui Pavel Filip, discuțiile au avut ca punct central combaterea provocărilor la adresa securității naționale și în procesul de reglementare transnistreană.

Despre aceste provocări, dar și despre evoluția țării noastre în implementarea Acordului de Asociere am discutat împreună cu Înaltul Reprezentant al UE pentru politica externă și de securitate, Federica Mogherini, azi, în Bruxelles.”, scrie prim-ministrul R. Moldova.

ppAmintim că în cadrul reuniunii R. Moldova - Uniunea Europeană se vor discuta progresele în realizarea agendei de reforme prevăzute de Acordul de Asociere, inclusiv pe dimensiunea justiției, combaterii corupției, alinierii cadrului normativ la standardele europene, îmbunătățirii mediului de afaceri și în vederea susținerii dezvoltării societății civile.