Deși afirmă permanet că are țara lui numită R. Moldova, Dumitru Diacov uită acest lucru când este este vorba de a apăra pe Ion Iliescu, fostul președinte al României, judecat pentru infracțiuni contra umanității.

Mircea Dinescu spune ca anchetarea lui Ion Iliescu in asa zisul dosar al revolutiei “este o mare prostie”. Sint absolut de acord cu cunoscutul poet-disident.”, scrie Dumitru Diacov pe pagina personală de Facebook ( nota.red - Mircea Dinescu este un poet din România implicat activ în evenimentele din 1989, al cărui soacră,  Ludmila Loghinovskaia, este de origine rusă ).

„Dupa 28 de ani s-a trezit justitia romana? Este o razbunare? Sau o incercare de a schimba accentele politice? Am vorbit cu multi prieteni de la Bucuresti, din diferite tabere politice. Putini cred, ca este vorba despre dreptate...”, mai precizează Diacov.

Precizăm faptul că în decembrie 1989, atunci când a avut loc Revoluția din România, Dumitru Diacov era corespondent al Agenției Sovietice de Știri TASS.

De asemenea, mai precizăm că infracțiunile contra umanității nu se prescriu niciodată, cei vinovați putând să răspundă după zeci de ani de la comiterea faptelor.

ppAmintim că fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, s-a prezentat la Parchetul General, unde a fost citat pentru a i se aduce la cunoştinţă că pe numele lui a fost începută urmărirea penală în dosarul „Revoluţiei” pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii.