Un deputat din Parlamentul Republicii Moldova Republicii Moldova a divorțat. Este vorba despre Corneliu Dudnic - ales al poporului pe lista Partidului Democrat, ne spun surse de la Parlament.

Desfacerea căsătoriei a avut loc inițiativa soției sale, Marina Dudnic. Instanța s-a pronunțat pe data de 5 aprilie.

La eliberarea adeverinţei de desfacere a căsătoriei, magistrații au dispus încasarea taxei de stat de la Corneliu Dudnic, în mărime de 100% din cota procentuală fixă, calculată în unităţi convenţionale, eliberând-o pe Dudnic Marina de la plata taxei de stat.

De asemenea, magistrații au decis că cei doi copii minori ai familiei Dudnic vor rămâne cu mama lor. 

Contactat telefonic de reporterii Deschide.MD, Corneliu Dudnic ne-a spus că este peste hotare și nu poate discuta cu noi la telefon. 

Conform declaraţiilor depuse de Corneliu Dudnic, familia acestuia este posesoarea următoarelor bunuri imobile: un apartament, deţinut în folosinţă, şi două automobile cu marca Audi şi Skoda. În proprietatea integrală a familiei Dudnic se află şi companiile "Davicrim" S.R.L. şi "Vancor-Trans" S.R.L.

Numele deputatului se asociază cu declarația scandaloasă că el este gata să lupte cu arma în mănă pentru autonomia Găgăuză, în cazul în care Republica Moldova se va uni cu România. PDM a condamnat afirmația acestuia și l-au avertizat la ședința partidului că că astfel de declarații nu vor mai fi tolerate.