„Importanța operațiunii ruse de pacificare pe Nistru” este subiectul principal pe care liderul separatist Vadim Krasnoselski vrea să-l discute la întrevederea de mâine de la Tighina cu Igor Dodon.

Potrivit diclarațiilor din cadrul unui interviu oferit de către Krasnoselski pentru RIA Novosti din momentul ultimii întâlniri dintre cei doi „s-au adunat suficiente întrebări”, principala fiind „operațiunea de pacificare de pe Nistru”.

Partea transnistreană planifică, înainte de toate, să se focuseze pe situația privind operațiunea de pacificare de la Nistru și activitatea Comisiei Unificate de Control”, a spus Krasnoselski.

Acesta a subliniat că Tiraspolul consideră că „retorica negativă” a Chișinăului în raport cu „misiunea de pacificare” necesită un dialog urgent dintre părțile implicate în conflict.

Ținem să precizăm că Republica Moldova fiind un stat parlamentar, președitele are un rol decorativ și ceremonial.

În acest context amintim că instituțiile decidente de la Chișinău, Guvernul și Parlamentul, insistă pe retragerea trupelor ruse de ocupație din stânga Nistrului și a munițiilor de la Cobasna, cerere care nu vizează și trupele ruse de pacificare așa cum insinuează Tiraspolul și Moscova.