Dodon vrea ca, pe lângă drapelul de stat, fiecare primărie din R. Moldova să aibă și câte un drapel statalist, așa numit „steag istoric al Moldovei”.

Am venit cu inițiativa ca, începînd cu ziua de mîine, să transmitem fiecărei primarii din țară cîte un Drapel de Stat, dar și drapelul istoric al lui Ștefan cel Mare și Sfînt.”, scrie Dodon pe pagina personală de Facebook.

Primele care vor beneficia de astfel de drapele sunt localitățile care, ca o contrapondere la Declarațiile de Unire cu România, au semnat așa numitele „declarații pentru menținerea statalității și independenței R. Moldova”.

Primele drapele vor fi propuse celor 300 de localități care au semnat declarații pentru menținerea statalității și independenței Republicii Moldova. Ulterior, drapelul istoric va fi repartizat în celelalte localități ale țării.”, se scrie pe pagina de Facebook a lui Dodon.

Precizăm că, recent, Comisia Națională de Heraldică de pe lîngă Președintele Republicii Moldova a aprobat conferirea statutului legal de simbol național istoric al Republicii Moldova așa numitului drapelul purtat de Ștefan cel Mare, în ziua de 12 septembrie 1485.