Comisia Electorală Centrală a majorat tirajul buletinelor de vot pentru turul II al alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie cu peste 23 mii de exemplare. Decizia a fost aduptată cu puțin timp în urmă în cadrul ședinței Comisiei.

Astfel, numărul total al buletinelor de vot a crescut de la 3.142.427 de buletine de vot la 3.165.636 de exemplare. Astfel, numărul total s-a majorat cu 23.210 de buletine.

Secretarul CEC, Veaceslav Agrigoroae a declarat că va fi suplinit numărul buletinelor de vot la mai multe secții de votare din raioanele Dubăsari, Criuleni, Căușeni și Anenii Noi, unde vor vota cetățenii domiciliați în stânga Nistrului. Totodată, se suplinește numărul buletinelor în Tallin (Estonia), Riga (Letonia), Vilnius (Lituania) și Ferrara (Italia).

Membrul Comisiei, Vladimir Șarban, s-a arătat nemulțumit de faptul că el, în calitate de responsabil pentru raioanele din stânga Nistrului, n-a cunoscut despre decizia colegilor de a majora tirajul buletinelor.

Considerați normal că nu am fost informat? V-ați consultat cu circumscripțiile electorale? Eu am discutat și nimeni nu are nevoie de buletine suplimentare”, a declarat el.

Totuși, cu unanimitatea de voturi hotărârea a fost adoptată.