Liderul PPEM, Iurie Leancă, a menționat că se abține pentru a înainta candidat la alegerile locale din Chișinău și Bălți și  și îndeamnă cetățenii să susțină un candidat pro-european, cu experiență în administrare, cu soluții concrete de rezolvare a problemelor celor două orașe. Declarația a fost făcută în cadrul conferinței de presă.

Politicianul a spus că partidul are suficienți membri cu experiență și integri, care ar putea gestiona Chișinăul și Bălțiul într-o manieră mult mai eficientă, dar nu va desemna vreun candidat pentru a nu segmenta dreapta și mai mult. 

„Am avut consultări extinse cu membri și simpatizanții partidului nu doar dintre cele două orașe, dar și din alte raioane. În urma analizelor am constatat că alegerile sunt artificiale și perdanții vor fi locuitorii. În loc să gestioneze proiectele necesare pentru dezvoltarea urbelor, Primăriile s-au aruncat în campanie electorală, pentru ca peste 6 luni să intrăm în alegerile parlamentare și apoi iar în cele locale ordinare”, a spus Iurie Leancă.
 
Leancă a lansat un apel la maturitate politică și civică a cetățenilor care gândesc liber și vor modernizarea Capitalei și întregii țări să privească în ansamblu aceste alegeri cu cele parlamentare.
 
Or, în opinia lui, rezultatele din toamnă cu un primar socialist ar fi o lovitură puternică pentru procesul de europenizare și va avea impact asupra alegerilor locale ordinare.