Președintele țării, Igor Dodon, intenționează să înainteze două inițiative legislative. Una dintre ele prevede ca drapelul roșu cu cap de bour să fie recunoscut și arborat obligatoriu de către toate instituțiile publice. A doua inițiativă conține prevederi potrivit căror, în Parlament ar urma să se regăsească și deputați de alte naționalități. Declarații în acest sens, șeful statului a făcut în cadrul forumului etniilor cu genericul: „Păstrarea statalității Republicii Moldova”, organizat de Comisia pentru relații interetnice din cadrul Consiliului civil pe lângă președinte, transmite IPN.

„Nu am intenția să schimbăm drapelul de stat, vreau doar să recunoaștem drapelul nostru istoric, fiindcă el este istoria noastră care până la urmă nu ne lasă să uităm de rădăcinile noastre. La următoarea ședință a Parlamentului voi înainta această inițiativă și voi propune ca fiecare instituție de stat să arboreze drapelul istoric al țării noastre. Vom începe arborarea acestui drapel în cele 300 de localități ai căror primari au semnat declarația simbolică de unire. La fel, voi solicita ca în parlament să fie și deputați de alte naționalități”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a menţionat că este mândru de faptul că în Moldova locuiesc cetățeni de diferite naționalități pe care de nenumărate ori, mai multe forțe din exteriorul țării i-ar fi încercat să-i pună pe baricade, să-i dezbine, însă grație dragostei și patriotismului, acestea au reușit să păstreze unitatea. „ Avem o țară frumoasă, bogată cu oameni extraordinari și trebuie să o păstrăm pentru copiii noștri, nepoții noștri. De noi depinde integritatea Moldovei, să nu ne lăsăm manipulați de unele forțe externe și chiar de unii politicieni din țară ”, a mai notat Igor Dodon.