Simion Guțu este candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate la alegerile locale din 20 mai din municipiul Bălți. Anunțul a fost făcut de către liderul PAS Maia Sandu într-o conferință desfășurată la Bălți.

„Mulți dintre locuitorii orașului Bălți îl cunosc pe domnul Guțu din experiența lui de profesor, după succesele pe care le-a înregistrat de-a lungul timpului, având elevi cu performanțe cunoscute în oraș, dar și la nivel de țară”, a declarat liderul PAS.

Potrivit Maiei Sandu, Guțu mai este cunoscut prin faptul că a luptat permanent pentru valorile naționale și împotriva regimurilor autoritare.

„Suntem aproape de locul în care, în 2003, domnul Guțu protesta împotriva federalizării R. Moldova și împotriva reinstalării unor vestigii socialiste aici în orașul Bălți”, a mai spus Sandu.

Liderul PAS a dat asigurări că Guțu este un om onest, integru și un bun apărător al valorilor naționale

La rândul său, Guțu a spus că prioritățile sale principale pentru orașul Bălți sunt „de a face un oraș curat, a repara străzile, a apăra ogrăzile, a aduce o curățenie”. În acest scop, Guțu spune că Bălțiul are nevoie de o administrație nouă, constituită din oameni integri.