Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar general al Chișinăului, Ion Ceban, a vorbit în cadrul conferinței de presă susținută, în ziua de 21 Aprilie, despre felul în care el și echipa sa, intenționează să transforme Chişinăul într-un oraş sigur. În viziunea socialistului, Chișinăul este un oraș plin de pericole.

„Vă garantez că, imediat după ce voi prelua funcţia de Primar, va fi înăsprit controlul asupra echipamentelor de protecție împotriva incendiilor în toate instituțiile municipale, centrele comerciale, supermarketurile, piețele, stațiile de autobuz, Gara feroviară, la alte obiective importante”, a spus Ion Ceban.

El a menționat că, în toate instituțiile municipale și de educație, vor fi efectuate cu regularitate antrenamente împotriva incendiilor. 

Ion Ceban vede un pericol și în simplele plimbări pe stradă.

Clădirile ridicate haotic sau construcţiile vechi, neîngrijite, imobilele aflate în construcţie, nesecurizate şi nesemnalate în modul corespunzător, prezintă un real pericol pentru cetăţeni”, a remarcat candidatul. El a declarat că, împreună cu echipa sa, vor veni cu un amplu program de măsuri de asigurare a securităţii cetăţenilor, ce va include reabilitarea edificiilor vechi. 

De asemenea, Ion Ceban vrea ca mai multe zone ale capitalei să fie introdus un sistem de monitorizare video.

Candidatul socialist consideră importantă asigurarea calității produselor alimentare în grădinițe și școli.

Noi ne propunem să stabilim un control strict asupra ofertelor pentru selectarea furnizorilor de alimente în grădinițe, școli și spitale, dar şi un control riguros asupra calităţii produselor şi a condiţiilor de pregătire a hranei. Cei care-şi vor permite să pună în pericol sănătatea şi viaţa copiilor, vor regreta amarnic”., a spus Ceban.

Amintim că pe 20 mai, în capitală vor avea loc alegeri prentru postul de primar al capitalei, rîmas vacant în urma demisiei edilului Dorin Chirtoacă.