Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că nu are pe cine să aleagă dintre candidații înregistrați în cursa electorală pentru primăria capitalei. În același timp, comunistul apreciază activitatea Silviei Radu la primărie ca fiind una corectă și aproape fără greșeli. În schimb, în opinia lui Voronin, socialistul Ion Ceban „știe doar să umble cu megafonul” [portavcea]. Liderul PCRM nu le dă nicio şansă în alegeri candidaţilor PPDA şi PL, Andrei Năstase şi Valeriu Munteanu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

Fostul președinte al Republicii Moldova a fost întrebat dacă va vota pe cineva la alegerile din 20 mai de la Chișinău și ce părere are despre candidații înregistrați în cursa electorală.

Despre Silvia Radu, Voronin a afirmat că n-o cunoaște și că are impresia că cineva „o monitorizează”.

„Aproape nu o cunosc pe Silvia Radu. Cineva o monitorizează. Se observă că pașii pe care i-a întreprins ea de când a devenit primar interimar și felul în care a venit ea în această funcție, că nu a fost prea legal. Dacă e să observi ce a făcut ea până acum și ce face, face corect și aproape fără greșeli. Asta e ceea ce observ eu. De aceea, ori ea are capacități, ar fi foarte bine să avem o astfel de gospodină, dacă ar mai avea și imaginea aceasta strategică. Avem nevoie de un primar care să înțeleagă conceptul de dezvoltare a orașului, să-l propună sau ea trebuie reîntărită aici, în Chișinău, ca la toamnă să se răsplătească cu susținerea Partidului Democrat”, a declarat liderul comunist. 

Dimpotrivă, spune lideru comunist, candidatul socialiştilor Ion Ceban nu va câştiga alegerile.

„Ion - cu megafonul, asta e specialitatea lui. În afară de bâl-bâl-bâl, nu știe nimic. Noi l-am specializat când era în partid la noi. L-am învăţat a lucra cu megafonul. Omul acesta n-o să facă nimic. Nu are capacităţi organizatorice, nici nu se discută”, a comentat Voronin. 

Totodată, liderul PCRM nu le dă nicio şansă în alegeri candidatului PPDA, Andrei Năstase, şi celui din partea PL, Valeriu Munteanu.