În vara anului viitor Arena Chișinău ar putea să fie finalizată și disponibilă pentru organizarea evenimentelor. Declarația a fost făcută de ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

Ministrul susține că dacă totul merge conform planului, în toamna anului curent pereții arenei vor fi deja ridicați. Potrivit lui, compania care se va ocupa de construcția arenei va avea drept sarcină să încheie lucrările timp de 12 luni. Potrivit ministrului, din momentul în care va începe construcția arenei, aceasta va avea un impact asupra economiei țării.

„Creăm locuri de muncă în regiunea Stăuceni, vorbim de îmbunătățirea infrastructurii”, spune Chiril Gaburici. Potrivit lui, odată cu organizarea evenimentelor internaționale la Arena Chișinău, se va dezvolta și turismul.

Ministrul spune că estimativ realizarea acestui proiect ar putea să coste cel mult 40 de milioane de dolari. Arena urmează să fie construită în urma unui parteneriat public-privat. Chiril Gaburici susține că inițial statul va contribui cu o sumă de început pentru construirea arenei, construcția va fi încheiată de partenerul privat și va aparține acestuia din urmă până la achitarea integrală de către stat. Ulterior, Arena Chișinău va deveni proprietate a statului.

Igor Șarov, secretarul de stat al Ministerului Educației, Cercetării și Culturii, consideră că necesitatea existenței unei asemenea arene nu trebuie să fie pusă la îndoială. Potrivit lui, arena ar putea găzdui atât evenimente sportive, culturale, cât și activități științifice. Igor Șarov susține că această arenă ar putea găzdui asemenea concursuri internaționale cum este Eurovisionul.

„Noi vorbim despre o arenă multifuncțională cu capacitatea de 4100 de locuri, cu o mie de locuri de parcare, obligatoriu cu o piscină olimpică ce ar putea să găzduiască competiții internaționale care să corespundă cerințelor federațiilor internaționale”, spune secretarul de stat.