Președintele Parlamentului, Andrian Candu, face aluzie că ONG-le care critică acțiunile Guvernului legate de „Arena Chișinău”, semnează tot felul de apeluri reieșind din poziția părtinitoare pe care o au în general față de actuala guvernare.

Speakerul a fost întrebat astăzi cum comentează acuzațiile Centrului de Politici și Reforme potrivit cărora guvernarea nu a consultat proiectul cu societatea civilă.

„Probabil cei de la Centrul de Politici și Reforme sunt supărați că nu au fost ei consultați, dar o astfel de arenă nu se consultă cu Centrul pentru politici și reforme, dar se consultă cu sportivii, cu oamenii de cultură, cu alții care vor beneficia și cu cetățenii care vor benficia cu adevărat de această arenă. Eu cunosc că colegii din Guvern consultă și respectă procedurile”, a răpuns Candu.

Ulterior, un alt jurnalist a revenit la subiect cerând o reacție de la președintele Parlamentului în privința amenițărilor lansate de ONG-uri potrivit cărora în cazul în care nu se va anula procedura inițiată de Guvern, acestea vor cere partenerilor externi anularea finanțării externe promise pentru R.Moldova.

„Nu sunt aceleași organizații care spuneau că noi vom pierde banii dacă votăm sistemul mixt? Rugați-i să se determine care este motivul pentru care vom pierde banii: sistemul mixt, arena națională sau mâine inventează o altă cauză”, a declarat Candu pe o notă sarcastică .

Vom aminti că un grup de ONG-uri condamnă modul netransparent în care a fost inițiat și promovat proiectul de parteneriat public-privat (PPP) „Arena Chișinău" și cere reinițierea proiectului în strictă conformitate cu norma legală, cu maximă transparență și incluziune a tuturor părților interesate.