Sergiu Tofilat se retrage din cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău, deoarece n-a reușit să colecteze cele 10.000 de semnături necesare pentru înscrierea în alegeri. Anunțul a fost făcut astăzi de către Tofilat pe pagina sa de Facebook.

Era extrem de dificil să colectăm peste 10.000 de semnături într-o perioadă atât de scurtă.(...) Fără pregătire şi resurse, am reuşit să colectăm peste 2000 de semnături, în toiul sărbătorilor de Paşti. În acelaşi timp, am avut şi alte activităţi pe care nu le puteam amâna”, a scris Tofilat pe rețeaua de socializare.

Expertul în energetică a subliniat că a examinat opțiunea candidării din partea unui partid, dar consideră că „nu este momentul potrivit”.

Tofilat a făcut un îndemn către chișinăuieni pentru ca aceștia să meargă activ la alegeri pentru ca să nu „admintem ca în turul 2 ă ajungă candidații supuși lui Plahotniuc”.

„Ne place sau nu, dar trebuie să promovăm în turul 2 un candidat al opoziţiei. Acest lucru este foarte important pentru a demonstra că în Moldova există multă lume care nu sprijină această guvernare”, scrie Tofilat.

De asemenea, acesta spusne că votul de pe 20 mai va fi și unul de protest.

„Votăm împotriva lui Plahotniuc şi a candidaţilor săi: Silvia Radu, Ion Ceban, Valeriu Munteanu şi Reghina Apostolova”, a mai spus Tofilat.