Președintele Parlamentului Andrian Candu îi transmite liderului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu că el nu dă indicații presei ce să scrie și ce nu dar și când să fie invitat la emisiuni, așa cum făceau foști lideri ai acesteia.

După biroul permanent al Parlamentului, Candu a declarat că a citit în presă declarațiile Maiei Sandu care spune că anume președintele Legislativului îi poate organiza participarea la anumite televiziuni sau talk-show-uri.

Președintele Parlamentului a răspuns că el nu practică ceea ce făceau foștii lideri ai partidului din care a făcut parte și Maia Sandu, de a da indicații să fie corectate știrile, să fie retrase sau să fie chemat la interviuri.

„Fostul ei șef, domnul Filat avea practica de a suna pe la televiziuni și de a cere să fie chemat pe la televiziuni, de aschimba știri, de a retrage știri sau de a organiza anumite emisiuni. Dacă dumneaei se consideră un veritabil democrat, liberal-democrat sau cum se mai consideră și un lider desăvârșit al opoziției atunci ar trebui să-și schimbe și mentalitatea și modalitatea de acțiune și să uite practicile rele și proaste care erau în PLDM. Cu alte cuvinte, Andrian Candu nu are de gând să sune pe la televiziuni și să aranjeze emisiuni nici pentru Maia Sandu, nici pentru el și nici pentru altcineva”, a adăugat președintele Parlamentului. 

Amintim că într-un interviu acordat recent, Maia Sandu a declarat că este invitată la Moldova 1 doar atunci când Andrian Candu vrea ca acest lucru să se întâmple

„Mă întreb când data viitoare el va vrea ca eu să ajung la Televiziunea Națională”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii #Fără_protocol, moderată de jurnalistul Dorin Galben.

Potrivit liderei PAS, pornind de la interesul cetățenilor, din sondajele recente, Andrian Candu are 1% sprijin în rândul populației, iar ea are 16%. Politiciana consideră că ar fi firesc ca Televiziunea Națională să invite oamenii pe care cetățenii vor să-i asculte.

În legătură cu dezbaterea la care a participat împreună cu Andrian Candru, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate spune că a avut prea multe lucruri de spus și dacă ar fi invitată mai des la Moldova 1, atunci totul ar fi mult mai dozat și mai ușor de asimilat.