În conferința de presă susținută azi, speakerul Andrian Candu a dat o replică europarlamentarului român Cristian Preda, care, recent, a propus în Parlamentul European o rezoluție critică la adresa autorităților R. Moldova.

Aș vrea să mă refer la tentativa scandaloasă a unui eurodeputat pe nume Cristian Preda, care a încercat să promoveze în Parlamentul European o rezoluție prin care să blocheze asistența macrofinanciară pentru R. Moldova. Acest individ își urmărește propriile interese sau interesele unor partide și pune interesele acestea mai presus decât interesele R. Moldova sau chiar a Uniunii Europene în relația cu R. Moldova, care este o relație de asociere”, a spus Andrian Candu.

Andrian Candu a adresat și un apel către europarlamentarul român Cristian Preda, făcând asociere cu percepția care există în R. Moldova vis-a-vis de ajutorul oferit de către  România.

Mă adresez acestui individ să înceteze, deoarece întotdeauna, în România, a existat o susținere pentru R. Moldova, indiferent de culoarea guvernării, iar percepția cetățenilor R. Moldova este pozitivă. Dar din cauza unor indivizi ca Cristian Preda există schimbări în percepția cetățenilor R. Moldova față de România.”, a spus Andrian Candu.

ppAmintim că proiectul unei rezoluții critice la adresa autorităților R. Moldova, propusă de europarlamentarul grupului Partidului Popular European (PPE), Cristian Preda, a fost respinsă recent de Parlamentul European (PE).

Această rezoluție a fost criticată de unii europarlamentari, care nu văd rostul unui asemenea document, mai ales în timpul campaniei electorale pentru Primăria Chișinău