„Am venit în popria mea republică” a declarat președintele Belarusului Alexandr Lukașenko, aflat într-o vizită în R. Moldova.

În cadrul unei conferițe comune cu Igor Dodon, Lukașeko a spus că el consideră R. Moldova unul dintre cele mai „sfinte” locuri din spațiul ex-sovietic, dar și din întreaga lume.

Acesta a spus că țara pe care o conduce este gata să colaboreze cu R. Moldova în măsura în care acest lucru și-l doresc decidenții moldoveni.

„În relația noastră va fi totul cum vreți voi, partenerii noștri din R. Moldova. Voi produceți tot ceea de ce avem noi nevoie și invers. Noi suntem gata de colaborare în măsura în care sunteți și voi gata”, a remarcat președintele de la Minsk.

Vorbind despre vectorul de dezvoltare a R. Moldova, Lukașenko a spus că acest principiu contează mai puțin, deoarece țara are absolut tot ceea de ce are nevoie.

„Noi știm foarte bine care e atitudinea fraților moldoveni față de belaruși. Eu am venit în propria mea republică, acesta este colțul de rai al fostei Uniuni Sovietică”, consideră Lukașenko.

În cadrul conferinței, Dodon i-a mulțumit lui Lukașenko pentru susținerea Belarusului în obținerea statutului de observator al R. Moldova în cadrul Uniunii Euroasiatice.