Atacurile permanente venite la adresa lui Constantin Codreanu, candidatului Partidului Unității Naționale la funcția de primar al capitalei, a adus o reacție virulentă din partea președintelui executiv al formațiunii politice, Anatol Șalaru.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Anatol Șalaru precizează din nou că acuzele conform cărora PUN ar fi creația lui Plahotniuc sunt complet nefondate, reiterînd că partidul este un proiect al fostului președinte al României, Traian Băsescu.

Alături de Igor Dodon care a făcut obsesie din PUN și Traian Băsescu, în corul denigratorilor a intrat, plin de elan, și Valeriu Munteanu. Acest personaj acuză PUN că este creația lui Plahotniuc”, scrie Anatol Șalaru, care își continuă postarea cu o serie de întrebări care îl vizează pe candidatul PL la primărie, Valeriu Munteanu.

Acest personaj acuză PUN că este creația lui Plahotniuc uitând că fratele lui, Ruslan Munteanu, este director la SIS. Dacă Plahotniuc controlează totul cum de l-a lăsat pe Ruslan Munteanu director la SIS, o instituție extrem de sensibilă și cu multe posibilități? Cum se face că dosarele penale deschise lui Ruslan Munteanu zac pline de praf în sertarele procuraturii?”, se întreabă președintele executiv al PUN.

Anatol Șalaru aduce în discuție și situația în care se află celălalt frate al lui Valeriu Munteanu.

La fel de ciudat este și linistea de care se bucură celălalt frate al lui Valeriu Munteanu, Igor Munteanu, auto-demisionat după apariția în presă a unor șmecherii cu licitații la primăria Chișinăului. Procuratura, care trebuia să se autosesizeze despre ce s-a întâmplat cu licitațiile organizate de fratele lui Valeriu Munteanu la primăria Chișinăului, tace strategic și nimeni din organele de drept nici măcar nu a întrebat. Nici Valeriu Munteanu nu este deranjat de procuratura lui Vladimir Plahotniuc deși, este cunoscut faptul că Fondul Ecologic și Ministerul Mediului au constitut feuda ministrului Munteanu”, scrie Anatol Șalaru.

Cu toate aceste evidențe, Valeriu Munteanu, conform zicalei hoțul strigă hoțul, aruncă mizerie în Traian Băsescu, PUN și Constantin Codreanu.”, continuă președintele executiv al PUN.

Anatol Șalaru își continuă postarea cu nedumeriri legate de analistul român Dan Dungaciu, fost consilier al lui Iurie Roșca și Mihai Ghimpu, care, la rândul lui, acuză faptul că PUN ar fi creația lui Plahotniuc.

Ciudată această abordare a lui Dan Dungaciu luând în calcul că domnia sa este cel care l-a convins și încurajat pe Mihai Ghimpu să-l susțină pe Vladimir Plahotniuc la funcția de premier al Republicii Moldova și tot el este cel care l-a convins pe Mihai Ghimpu să candideze și să nu se retragă în favoarea Maiei Sandu la alegerile prezidențiale.”, precizează Anatol Șalaru, care evidențiază rezultatele de sfătuitor ale lui Dan Dungaciu. „Cât succes au avut sfaturile profesorului Dungaciu se vede din soarta PPCD și scorul obținut de Mihai Ghimpu la alegerile prezidențiale care l-au adus pe Dodon în fruntea Republicii Moldova.

În încheierea postării pe Facebook, Anatol Șalaru face o diferențiere între candidatul PUN, Constantin Codreanu și candidatul liberal Valeriu Munteanu.

Diferența dintre Constantin Codreanu și Valeriu Munteanu este că deputatul Codreanu a luptat pentru idealul Unirii în stradă, luptă pentru drepturile românilor basarabeni în Parlamentul României, va lupta pentru un Chișinău românesc și european”, scrie Anatol Șalaru care, la rândul lui, acuză că Valeriu Munteanu că ar face jocul lui Plahotniuc pentru a scăpa de pușcărie.

Valeriu Munteanu face jocul lui Plahotniuc pentru a nu intra el și frații lui la pușcărie dar și pentru a reveni la sursele de bani publici cu care s-a obișnuit.”

ppAmintim că într-un interviu acordat redacției Deschide.MD, Anatol Șalaru a precizat că Traian Băsescu a discutat cu reprezentanți ai Partidului Liberal despre posibilitatea unui candidat unic, unionist, la primăria capitalei, dar liberalii au refuzat.

 

 

ppMai amintim că, la rândul său, Traian Băsescu a catalogat ca fiind o prostie acuza că ar fi venit în R. Moldova pentru a face un proiect al lui Plahotniuc.