Recentul atac cu rachete întreprins de SUA, Marea Britanie și Franța asupra capacităților Siriei de producție și stocare a armelor chimice nu putea trece așa ușor pe lângă Igor Dodon.

ppÎn timp ce majoritatea țărilor civilizate, inclusiv Turcia, cu a cărei prietenie se laudă Dodon, au susținut acțiunile coaliției americano-britanico-franceză, președintele R. Moldova s-a trezit și el să considere că atacul cu rachete din Siria a fost unul ilegal.

Republica Moldova condamnă folosirea armelor chimice și pledează pentru crearea unei misiuni internaționale care ar efectua o investigație independentă asupra presupusului atac chimic în orașul sirian Duma. Atacul cu rachete, întreprins de SUA, Marea Britanie și Franța, până la efectuarea unei investigații detaliate, a fost unul ilegal" — a declarat Dodon pentru Sputnik Moldova.

ppAmintim că președintele Donald Trump a anunțat, vineri seara, că a ordonat forțelor armate să efectueze atacuri „țintite” asupra Siriei. Atacul era în desfășurare chiar în momentul în care șeful Casei Albe făcea anunțul și a avut în vizor ținte precise. Armata americană a fost asistată în această acțiune de forțele britanice și franceze.

 

ppÎn timp ce Moscova a condamnat atacul, conducătorii NATO au precizat că bombardamentul asupra capacităților de producere și stocare a armelor chimice siriene a fost un mesaj clar dat Rusiei și Iranului.