Candidatul PSRM la funcția de președinte, Igor Dodon, dar și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, au comentat câștigul lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii.

Liderul socialiștilor scrie că „America se îmbracă în roșu”, iar „americanii au ales un președinte puternic, conservator, adept al valorilor creștine, care pledează pentru relații de prietenie cu Rusia”. 

„Americanii au ales un președinte puternic, conservator, adept al valorilor creștine, care pledează pentru relații de prietenie cu Rusia. Victoria lui Trump este victoria cetățenilor americani asupra dezmățului liberal care a erodat temelia societății și a Statelor Unite. Americanii au înțeles că trebuie să-și păstreze valorile, tradițiile și țara. Și trebuie să promoveze o politică mai puțin agresivă în lume, o politică de apropiere de Est și de Federația Rusă în mod aparte. Așa va fi și în Moldova după 13 noiembrie. Socialiștii vor învinge, împreună cu cetățenii țării. Duminică ieșim la vot și alegem președintele. Moldova are viitor!”, este mesajul lui Dodon. 

La scurt timp și Renato Usatîi a comentat rezultatele scrutinului din SUA: „Iată s-a terminat și vara călduroasă”.

Amintim că Donald Trump este noul președinte al SUA după ce 276 de electori au votat pentru candidatul republicanilor. Rivala sa democrată, Hillary Clinton, are numai 218 electori.